• Kabusecha Okumidori (Sencha)

Kabusecha Okumidori är ett japanskt grönt te från Kagoshima som ligger i landets sydliga spets. Det är ett sencha, men eftersom det är tebuskarna skuggas ett antal dagar innan skörd (i detta fall tio dagar) så kallas det i Japan för kabusecha för att indikera att det är ett skugg-odlat sencha. Teet odlas i bergsområdet Kirishima och består av första plockningen på våren. De fina bladen hanteras varsamt och teet är medel-ångat (chumushi). Detta högkvalitativa sencha har en mjuk och klar smak med en frisk och klar grönska med lätt nötighet och en antydan till blommiga toner.

Ursprung: Kirishima, Japan.

Skörd: Vår 2016

Kultivar: Okumidori.

Temperatur: 70 C.

Kärl: Kanna i glas eller porslin.

TEBEREDNING


Kabusecha Okumidori (Sencha)

  • Tillgänglighet: I lager
  • från

    146kr


Tillgängliga alternativ