Detta Jungjak är ett koreanskt grönt te från en liten familjegård i Hwagae i Hadong i Korea, det område som tillverkar de mest traditionella teerna i Korea. Gårdens teer har vunnit det mycket prestigefyllda förstapriset i områdets tefestival. Familjen har ett eget bestånd av semi-vilda buskar (lokalt benämns denna typ av te som yaseang-cha: vilt te), och deras teer är handplockade och tillverkade helt för hand. I Korea delas teer in i fyra kategorier vilka motsvarar skördeperioderna: ujeon, sejak, jungjak och daejak (daejak betecknar alla skördar som sker efter jungjak-skörden och omfattar därför enklare kvaliteer). Dessa är indelade efter månkalendern, vilken också ligger till grund för Kinas skördeperioder. Jungjak betecknar alltså den tredje plockningen på våren.

Koreanskt te är relativt okänt i väst, och det som vanligast exporteras är massproducerade teer av varierande kvalitet. Dessa teer är oftast ångade vilket beror till stor del på att  ångning är lätt att göra i stor skala. Kommersiellt tillverkade koreanska teer kan vara handplockade, men de är i regel aldrig tillverkade för hand. Dessutom använder man kommersiellt anpassade underarter.

Ursprung: Hwagae, Hadong, Sydkorea.

Skörd: Jungjak 2017.

Temperatur: 75-80 C.

Kärl: Kanna i porslin, glas eller gaiwan.

TEBEREDNING

Förvaring: Alla våra teer packas i aromtäta, återförslutningsbara påsar och vi rekommenderar att man behåller teerna i påsarna. Pressa ut luften innan påsen återförsluts.

Jungjak

  • Tillgänglighet: I lager
  • från

    175kr


Tillgängliga alternativ