• Jun Chiyabari Himalayan Spring 2017

Himalayan Spring är ett First Flush från den ansedda tegården Jun Chiyabari som är belägen i samma terroir (område) som Darjeeling och ligger i höjd med de högsta gårdarna i Darjeeling. Teet tillverkas i mycket små omgångar under vårens utsträckta skördeperiod. Höga höjder och tidiga skördar är de mest åtråvärda givet att vädret har varit fördelaktigt. Vi har valt en utsökt tidig mikro-skörd från mars fångar vårskördens allra främsta styrkor. Det är lätt oxiderat men följer tillverkningsprocessen för svart te. Processen lyfter fram den tidiga skira vårkänslan i arom ochsmak som kännetecknas av en lätt blommighet parat med lätta toner av mango och persika. In the Mood for Tea har agenturen i Sverige för den ansedda tegården Jun Chiyabari.

Ursprung: Hile, Nepal.

Skörd: First Flush 2017.

Temperatur: 75-80 C.

Kärl: Kanna i glas eller porslin.

TEBEREDNING

Förvaring: Alla våra teer packas i aromtäta, återförslutningsbara påsar och vi rekommenderar att man behåller teerna i påsarna. Pressa ut luften innan påsen återförsluts.

Jun Chiyabari Himalayan Spring 2017

  • Tillgänglighet: I lager
  • från

    146kr


Tillgängliga alternativ