• Bai Hao

Ursprungsplatsen för Bai Hao är Hsin Chu i nordvästra Taiwan, men idag är det ett flitigt kopierat oolong te både på andra håll i Taiwan samt i Kina. Autentisk Bai Hao skördas maj - juni, efter att tebladen angripits av dvärgstriten jacobiasca formosana paoli, en liten insekt som med sina bett utlöser en reaktion i bladen som ger teet dess speciella muskatell-karaktär. De vackra, flerfärgade tebladen med en ansenlig andel vita knoppar ger en finstämd infusion med inslag av honung, en antydan till mörk frukt och en mycket subtil kryddighet. Smaken är len och rund och dröjer sig kvar länge. Bai Hao klarar ett stort antal bryggningar och vinner på att bryggas smått.

Andra namn: Oriental Beauty, Dong Fang Mei Ren, Wu Se Cha.

Ursprung: Hsin-Chu County, Taiwan.

Skörd: Sommar 2017.

Kultivar: Qingxin Dapa.

Temperatur: 90 C.

Kärl: gaiwan eller kanna i porslin, yixinglera eller glas.

TEBEREDNING

Förvaring: Alla våra teer packas i aromtäta, återförslutningsbara påsar och vi rekommenderar att man behåller teerna i påsarna. Pressa ut luften innan påsen återförsluts.

Bai Hao

  • Tillgänglighet: I lager
  • från

    111kr


Tillgängliga alternativ


Taggar: Oolongte, Taiwan