• Darjeeling Samabeong 1st Flush 2017

Detta är ett ekologiskt First Flush Darjeeling från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meter höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat.


Denna batch består av en exklusiv plockning som som skördas för hand under tidig vår från gårdens högst belägna odlingar.  För ett first flush darjeeling är det första steget i tillverkningen - vissningen - mycket lång, och det är detta steg som i kombination med temperaturen vid vissningen som resulterar i den lätta, gröna karaktär som kännetecknar dessa teer. Vår Darjeeling Samabeong First Flush har en delikat, välbalanserad och uppfriskande smakpalett med klassisk darjeeling-karaktär med toner av frisk grönska, citrongräs, mango och krysantemum. 


Ursprung: Darjeeling, Indien.

Skörd: First Flush, mars 2017.

Temperatur: 85-90 C.

Kärl: Kanna i glas eller porslin.

TEBEREDNING

Förvaring: Alla våra teer packas i aromtäta, återförslutningsbara påsar och vi rekommenderar att man behåller teerna i påsarna. Pressa ut luften innan påsen återförsluts.


Darjeeling Samabeong 1st Flush 2017

  • Tillgänglighet: I lager
  • från

    99kr


Tillgängliga alternativ