Att kalla Taiwan för Oolonglandet är ingen överdrift. Oolongte dricks i princip av alla taiwaneser, varje dag, runtöver hela ön och man skulle kunna kalla oolong för Taiwans nationaldryck. Omkring 90 % av teproduktionen består av oolongteer och det innebär ca hälften av världsproduktionen. Det här är ett land med verkligt fina tehus, likaså många duktiga temästare, varav många brygger teet enligt gong fu-metoden och serverar brygden i Taiwans speciella kopp-kit med en särskild, smal “doftkopp”.
Oolongteets förädlingsprocess av rullning och oxidering är komplex, det krävs därmed en viss besatthet för att göra riktigt bra oolong och denna besatthet finns det gott om i Taiwan. För att tillfredsställa den krävande befolkningen hittar man många små temakare på ön. Dessa temakares kunskaper och känsla skapar unika tekaraktärer och vi hittar därmed en stor variation av nyanserade oolongteer. Allt ifrån väldigt eleganta, ljusa höghöjdsoolonger som Hehuan Mountain oolong till mörkare, rostade varianter. Glöm inte att prova ett av världens mest unika teer, Bai Hao, kontrollerade angrepp av insekten Jacobiasca formosana paoli utlöser en cellulär reaktion i bladen som skapar en unik karaktär, vissa jämför den med muskatelltoner.
Visar alla 6 resultat
Du har inga produkter i varukorgen.