Grönt te

Grönt te består av teblad som inte oxiderat och därmed behåller sin färska, gröna karaktär. Detta uppnås genom en snabb upphettning strax efter skörd, antingen via rostning eller ångning. Karaktären är lättare och friskare än hos de oxiderade teerna. I Kina rostar man vanligtvis gröna teer medan de japanska normalt sett ångas. Smakskillnaden kan vara stor – kinesiska teer är oftast lätta och friska medan japanska teer uppvisar mer umamiliknande fyllighet. Båda typer är underbara som måltidsdrycker, såväl varma som kalla. De lyfter fram det subtila i eleganta råvaror men kan även komplettera kraftfulla och chiliheta maträtter. De har en naturlig smak av sitt ursprung, nyanser från jordmån, klimat, teplantans släktträd och ålder. Detta kräver att odlaren skördar bladen i exakt rätt ögonblick och behandlar dom varsamt, med stor hantverkskunskap. Vår viktigaste uppgift är att söka upp teplantor från världens mest unika temiljöer, odlade av hängivna och medvetna temakare.

Visar alla 26 resultat

Hos oss kan du köpa ekologiskt grönt te online eller i vår fysiska butik i Stockholm. Vi är även grossister och levererar te till restauranger och återförsäljare. Grönt te passar utmärkt till kombucha då våra teer både är ekologiska och av mycket hög kvalitet. Om man bereder våra gröna teer i påse (engångsfilter )är det viktigt att påsen är tillräckligt stor så att bladen kan vecklas ut ordentligt. Grönt te har en stor mängd antioxidanter och är välkänt för att vara nyttigt och hälsosamt. Om man är gravid och vill minska intaget av koffein kan man prova Hojicha då det endast innehåller små mängder koffein.

sv_SE
en_GB de_DE sv_SE
Varukorg