Grönt te

Grönt te består av teblad som inte oxiderat och därmed behåller sin färska, gröna karaktär. Detta uppnås genom en snabb upphettning strax efter skörd, antingen via rostning eller ångning. Karaktären är lättare och friskare än hos de oxiderade teerna. I Kina rostar man vanligtvis gröna teer medan de japanska normalt sett ångas. Smakskillnaden kan vara stor – rostade är oftast lätta och friska medan ångade uppvisar mer umamiliknande fyllighet. Båda typer är underbara som måltidsdrycker, såväl varma som kalla. De lyfter fram det subtila i eleganta råvaror men kan även komplettera kraftfulla och chiliheta maträtter. De har en naturlig smak av sitt ursprung, nyanser från jordmån, klimat, teplantans släktträd och ålder. Detta kräver att odlaren skördar bladen i exakt rätt ögonblick och behandlar dom varsamt, med stor hantverkskunskap. Vår viktigaste uppgift är att söka upp teplantor från världens mest unika temiljöer, odlade av hängivna och medvetna temakare.

Visar alla 25 resultat