Svart te

Svart te har sitt ursprung i Kina där det började tillverkas under Ming-dynastin. Senare spred sig svart te till andra länder och regioner, såsom Indien och Sri Lanka, och idag omfattar utbredningen både Sydamerika och Afrika och andra områden. Svart te produceras i många olika bladstilar och smakprofiler som var och en avspeglar ursprungets terroir. Vi erbjuder svarta teer från världens stora tetraditioner; maltiga assam, balanserade Ceylon-teer,  aromatiska svarta teer från himalayas sluttningar i Nepal och Darjeeling och jordiga och komplexa kinesiska svarta teer såsom yunnan och keemun. Stegen vid tillverkning inkluderar plockning, vissning, rullning, oxidaton och torkning. Beroende på terroir och stil kan infusionen ha allt mellan en ljusgul till en mörkröd infusion.

Visar alla 30 resultat

Naturligt koffeinfritt svart te finns inte eftersom koffein är en naturlig beståndsdel av bladen från cameliia sinensis. De koffeinfria alternativen som finns på marknaden innehåller även de faktiskt en liten mängd koffein. Nivån av koffein varierar mycket mellan olika underarter och kultivarer av te. Camellia sinensis assamica innehåller t ex mer koffein än camellia sinensis sinensis. Om man är gravid och vill minska mängden koffein men ändå dricka te rekommnederar vi därför svarta teer från Kina. Späda blad innehåller mer koffein än mogna blad. Den kanske största anledningen till varför svart te innehåller mer koffein än andra tesorter är att svart te normalt bereds vid högre temperatur och under längre tid. Mer koffein kan därför frigöras. Svart te är precis som grönt eller vitt te nyttigt men innehåller något mindre mängder verksamma antioxidanter. Hos oss kan du köpa ekologiska svarta teer på lösvikt som passar utmärkt till kombucha. Högkvalitativea ekologiska svarta teer ger kombucha en ännu godare smak.

sv_SE
en_GB de_DE sv_SE
Varukorg