Valet av te kan verkligen förhöja kombuchasmaken och är ett enkelt sätt för kombuchabryggaren att variera sig. Alla tetyper fungerar bra till kombucha men vissa sorter står upp särdeles bra mot kombuchan, så till den grad att de ger karaktär åt den färdiga drycken. Slutresultatet är en underbart “teig” kombucha, där tesorten är uppenbar och ytterligare smaksättning inte alls nödvändig.
Särskilt fina resultat har vi uppnått med oolonger såsom mycket fruktiga Phoenixtyper och väldigt “gröna” Ti Guan Yin eller motsvarande. Deras nästan parfymerade, örtiga och fruktiga toner överlever hela fermentationsprocessen utan problem. Överraskande nog har vi också fått lika fina resultat av vita teer såsom Bai Mu Dan där de milda nyanserna lyckas nå fram genom kombuchans syrlighet och skapa en elegant, nästan vinlik dryck. Uppenbarligen lönar det sig att experimentera även med lågmälda teer.
När det kommer till kombucha är det inte så enkelt att högsta kvalitet alltid är att föredra. Enkla, bra teer med fin fyllighet kan fungera lika bra medan elegantaste kan försvinna i fermenteringen.
Svarta teer passar ofta bra om du söker en mer neutral, fyllig, “traditionell” kombuchakaraktär, lämpligt om du vill smaksätta din kombucha med ingefära eller andra kryddor.
Vid tebryggning till kombuchafermentering lönar det sig att frångå vanliga metoder och istället överextrahera tebladen. Här finns inga facit, troligen lika många idéer som kombuchabryggare, men vi rekommenderar att du använder betydligt mer blad och längre extraktionstid än normalt. Den strävhet och bitterhet som uppstår vid överextraktion försvinner oftast under kombuchaprocessen medan aromerna kvarstår. Många av våra teer blir dock inte alltför bittra, vilket är en fördel vid denna speciella tillredning.
Bai Mu Dan Snow Buds är etttt ekologiskt vitt te från Simao i provinsen Yunnan i Kina. Det skördas för hand på en höjd av ca 1600 m över havet och plockningen består av en knopp och ett till två blad. Smaken är lätt, rund och klar med mjukt nötiga toner och en subtil blommighet….
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Cloud and Mist är ett handplockat ekologiskt grönt te från Wulingbergen i provinsen Hunan i Kina. Wuling-bergen är kända för sin vackra och rena natur och för sin utmärkta miljö för odling av te. Skillnaden i temperatur mellan natt och dag är stor, luftfuktigheten är hög och bergen är ofta omsvepta i moln och dimma….
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Fenixbergen i norra Guangdong är hem till några av världens mest ovanliga och exklusiva téer vilka har en lång historia som går tillbaks till Song-dynastin. Utspridda längs omväxlande soliga och diminsvepta sluttningarna, klippor och branter växer unga och gamla tebuskar och te-träd som ger upphov till téer med unika arom- och smakprofiler. Det finns ett…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Himalayan Black är ett exempel på en mikro-produktion tillverkad av en utsökt plockning från peaken av second flush. Himalayan Black är ett svart te med en rik mörk maltig smak med inslag av kakao och rostade toner och en mjuk och ren avslutning. Teet har ett stort inslag av knoppar. In the Mood for Tea…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Jasmine Maojian är ett ekologiskt kinesiskt grönt te som består av en handplockad späd vårskörd som har doftsatts upprepade gånger med jasminblommor. Denna tidskrävande process ger detta jasminte en autentisk och underbar doft av jasmin. Jasmine Maojian passar bra till all asiatisk mat och är ett utmärkt val till både milda och kryddiga rätter. 70-80…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer. Detta ekologiska svarta te är från Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odling av grönt te. Keemun Gong Fu odlas i Qimen, originalplatsen för Keemun, och plockningen består av knopp och ett till två blad. De mörkt chokladbruna bladen…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Fenixbergen i norra Guangdong är hem till några av världens mest ovanliga och exklusiva téer vilka har en lång historia som går tillbaks till Song-dynastin. Utspridda längs omväxlande soliga och diminsvepta sluttningarna, klippor och branter växer unga och gamla tebuskar och te-träd som ger upphov till téer med unika arom- och smakprofiler. Det finns ett…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Ett ekologiskt grönt te från Kirishima i södra Japan. Precis som flertalet japanska teer ångas detta sencha, och klassas som chu-mushi, dvs. medel-ångat te. De nålformade bladen ger en klar och frisk infusion med en rik och mjuk grönska. 70-75 c 2-4 gram 200ml 1-3 min
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Vårt Tie Guanyin Li Li Xiang är en utsökt version av Kinas mest kända oolong te. “Lili Xiang” betyder “varje blad doftar”. Tebladen är handplockade från tebuskar som odlas på hög höjd i inre Anxi, i en ren och otroligt vacker och orörd miljö och teet tillverkas med stor hantverksskicklighet. Tie Guanyin har två bra…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Vårt Traditional Tie Guanyin är en utsökt version av Kinas mest kända oolong te. Tebladen är handplockade från tebuskar som odlas på hög höjd i inre Anxi, i en ren och otroligt vacker och orörd miljö och teet tillverkas med stor hantverksskicklighet. Traditional Tie Guanyin genomgår en lång och skickligt utförd kolrostning. I koppen uppvisar…
Välj Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Granska kundvagn
Du har inga produkter i varukorgen.
BevakaVi skickar ett email när varan åter är i lager