Svart te har sitt ursprung i Kina där det började tillverkas under Ming-dynastin. Senare spred sig svart te till andra länder och regioner, såsom Indien och Sri Lanka, och idag omfattar utbredningen både Sydamerika och Afrika och andra områden. Svart te produceras i många olika bladstilar och smakprofiler som var och en avspeglar ursprungets terroir. Vi erbjuder svarta teer från världens stora tetraditioner; maltiga assam, balanserade Ceylon-teer, aromatiska svarta teer från himalayas sluttningar i Nepal och Darjeeling och jordiga och komplexa kinesiska svarta teer såsom yunnan och keemun. Stegen vid tillverkning inkluderar plockning, vissning, rullning, oxidaton och torkning. Beroende på terroir och stil kan infusionen ha allt mellan en ljusgul till en mörkröd infusion.
Detta ekologiska Assamte från gården Chardwar i Indien har en maltig smak och en bärnstensfärgad infusion med en fin lyster. Gården Chardwar ligger vid Floden Brahmaputra där klimated är idealt för att odla högkvalitativt Assam.
Ett klassiskt, ekologiskt svart Assam-te från den ekologiska gården Chardwar i Indien. Det har en fyllig, maltig smak med inslag av blommighet och en bärnstensfärgad infusion med en fin lyster. Gården Chardwar ligger vid Floden Brahmaputra där klimated är idealt för att odla högkvalitativt Assam. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Castle Hill OP är ett svart te från Sri Lanka (Ceylon) Sri Lanka delar in sina teer i low grown, mid grown och high grown. Castle Hill Garden ligger i Kandy som är ett område som odlar teer som är mid-grown. Detta är ett Ceylonte som har både en frisk smak med inslag av citrus,…
Ett ekologiskt Chai-te som består av en utsökt blandning av ett svart te från Assam, samt kanel, kardemumma, rosépeppar, svartpeppar och ingefära. Vårt Chai har en elegant och balanserad kryddighet och en ren och lång avslutning. Nytt recept! 95 c 2,5-3 gram 250ml 3-4 min
Ett ekologiskt Darjeeling Autumn Flush från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meters höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Autumn Flush-teer skördas vanligtvis under oktober och november, och är många…
Ett ekologiskt Darjeeling Second Flush från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meters höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Darjeelings är berömt för sina komplexa dofter och nyanserade smaker. Samabeong…
Detta är ett ekologiskt First Flush Darjeeling från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meter höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Denna batch består av en exklusiv plockning som skördas…
Detta är ett ekologiskt Second Flush Darjeeling från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meter höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Denna batch består av en exklusiv plockning som skördas…
Selimbong Musk är ett ekologiskt, klassiskt Darjeeling från den eftertraktade sommarskörden. Selimbong grundades 1860 och är känt för sina förstklassiga teer och sitt natursköna läge vid foten av Himalaya, och gården har odlingar från 1000 till 1700 meters höjd över havet. Sommarskörden är eftertraktad sina typiska toner av muskatdruvor. Ursprung: Darjeeling, Indien. Skörd: Second Flush,…
Singell är en av de äldsta tegårdarna i Darjeeling och ligger på en höjd av ca 1500 m i den nordvästra delen av den vackra Kurseong-dalen i Darjeeling. Singell är bl a känd för sitt gamla bestånd av tebuskar. Gårdens teer är känd för sin klassiska smakprofil. Detta te är från del av gården som…
Pebble Brook Estate FTGFOP1 är ett ekologiskt svart te från Dooars i Indien. Pebble Brook Estate är omgärdat av berg och njuter av svala vindar och rena tropiska skurar vilket är utmärkta förhållanden för tillverkningen av höga kvaliteter ortodoxa teer. Tebladen kan mogna långsamt och ta upp näringen från Dooars frodiga och rika jordar. 90-95…
Med Earl Grey Assam Gold har vi skapat ett ekologiskt Earl Grey med en varm och solig karaktär. Teet har en lång, välbalanserad och fyllig smak med inslag av citrus och utgörs av förstklassiga råvaror som inkluderar ett Assam med ett generöst inslag av gyllene knoppar, äkta bergamott från Kalabrien samt citron- och apelsinolja. 90-95…
När de flesta av dagens Earl Grey görs med lågkvalitativt svart te och doftsätts med syntetiska aromämnen har vi kompromisslöst skapat ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Earl Grey Four Seasons består av fylliga höghöjdsteer från Yunnan, Nepal och Darjeeling. Teet från Darjeeling är ett friskt first flush som balanserar de andra teerna…
Earl Grey Pine Wood Smoked är ett förstklassigt svart te där råvarorna står i centrum. Receptet inkluderar äkta tallvedsrökt lapsang souzhong samt äkta bergamott från Kalabrien i Italien. Resultatet är ett Earl Grey med en lång, välbalanserad, komplex och fyllig smak med frisk citrus, mjukt rökta toner och en fin sötma. 90-95 c 2,5-3 gram…
När de flesta av dagens Earl Grey görs med lågkvalitativt svart te och doftsätts med syntetiska aromämnen har vi kompromisslöst skapat ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Earl Grey South of the Clouds är ett ekologiskt Earl Grey som förenar den mjuka komplexiteten hos ett fylligt yunnan-te med de friska och upplyftande tonerna…
English Breakfast Supreme är ett ekologiskt frukostte utöver det vanliga. Det består av förstklassiga höghöjdsteer med mustig maltiga toner och en lätt karamelliserad smak. English Breakfast Supreme har ett djup och en klarhet i avslutningen som de vanligt förekommande frukostteer saknar. Vi dricker givetvis detta goda te hela dagen. Ursprung: Indien och Kina; Kalabrien, Italien….
Golden Yunnan Black är ett ekologiskt svart te från Yunnan i Kina. Golden Yunnan Black odlas på ca 1700 meters höjd i Fengqing i Yunnan och skördas för hand under tidig vår. Teet består av en plockning på en knopp och två blad. Under tillverkningen får knopparna sin vackra gyllene färg. Golden Yunnan Black har…
Himalayan Handcrafted Tips är ett exempel på en mikro-produktion tillverkad av en utsökt plockning från en sen höst/vinter skörd. Himalayan Handcrafted Tips är ett svart te med en rik smak med mycket karaktär och en lång och ren avslutning. Teet har ett stort inslag av knoppar och de jämstora och fylliga bladen är mycket vackra….
Himalayan Spring är ett First Flush från den ansedda tegården Jun Chiyabari som är belägen i samma terroir (område) som Darjeeling och ligger i höjd med de högsta gårdarna i Darjeeling. Teet tillverkas i mycket små omgångar under vårens utsträckta skördeperiod. Höga höjder och tidiga skördar är de mest åtråvärda givet att vädret har varit…
Imperial black är ett te med vackra långa tvinnade blad från den ansedda gården Jun Chiyabari. Teet är fullt oxiderat och har rostats så att en lätt karamellisering har skett. Imperial Black har en fyllig kropp med toner av kakao, malt och karamell och har en mjuk och ren avslutning. Varken bekämpningsmedel eller konstgödsling används…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer. Detta ekologiska svarta te är från Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odling av grönt te. Keemun Gong Fu odlas i Qimen, originalplatsen för Keemun, och plockningen består av knopp och ett till två blad. De mörkt chokladbruna bladen…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer och har kallas ofta för teernas bourgogne. Teet, som även är känt för sin underbara doft, odlas i Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odlandet av te-odling. Vårt ekologiska Keemun Maofeng består av en tidig, handplockad vårskörd och uppvisar…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer och har kallas ofta för teernas bourgogne. Teet, som även är känt för sin underbara doft, odlas i Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odlandet av te-odling. Vårt Keemun Spring Fragrance består av en tidig, handplockad vårskörd och uppvisar…
Detta Lapsang Souchong är en hög kvalitet av den kraftigt rökta typen av Lapsang Souchong något som speglas i den långa avslutning som teet uppvisar. Tebladen röks över områdets tall-ved och får därigenom en rökt ton som harmonierar fint med teets fylliga och välbalanserade karaktär. Beredning 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Limone Black är ett ekologiskt svart te som består av höghöjdsteer från Kina, Indien och Nepal som smaksatts av utvald citronolja från Kalabrien i Italien. Resultatet är ett elegant och fylligt svart te med en skir, ren och upplyftande smak av citron. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Vårt Lychee Black är ett svart te som doftsatts på traditionellt vis genom att teet får vila ihop med juice från Lychee. Frukten, som har ett rött skal och vitt fruktkött och är mycket omtyckt i hela Asien, har sitt ursprung i Kina där den började odlas år 1054 e.Kr. Lychee Black har en mjuk…
Ett klassiskt frukostte med vackert formade stora blad och en generös maltig rik smak med en fyllig struktur. Söt paprika samsas med en ren och lätt blommig avslutning. Nilgiri, eller Blå Bergen är ett bergsområde som ligger i södra Indien. Te som odlas här drar nytta av bergens rika miljö och kan plockas året runt….
Orange Clove Black Tea är ett ekologiskt svart te som består av förstklassiga svarta teer, äkta kallpressad apelsinolja samt kryddnejlika. Resultatet är ett te med en välbalanserad, komplex och fyllig smak av upplyftande apelsin, mjuka maltiga toner och aromatisk, varm nejlika. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Ett first flush Darjeeling från Seeyok, en av Darjeelings mest ansedda gårdar. Underbara toner av tropisk frukt förenas med en ren och lång avslutning. Skörd: 2023 80-90 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Shui Xian som odlas i Taiwan är ett svårt te att få tag på på grund av lilla skörd och på grund av insektsangrepp Shui Xian har en stor kropp, med en ljus blommig ton och fint djup. Detta svarta te har en fyllig kropp med toner av citrus och trä och en blommig avslutning….
Yunnan Gold är ett svart te från Yunnanprovinsen, och ett av världens främsta svarta teer. Detta förstklassiga Yunnan Gold odlas på ca 1700 meters höjd i Lincang i västra Yunnanprovinsen och skördas för hand under tidig vår. Teet består huvudsakligen av de eftertraktade knopparna, och under oxidationsprocessen får dessa fjuniga knoppar sin vackra gyllene färg….
Naturligt koffeinfritt svart te finns inte eftersom koffein är en naturlig beståndsdel av bladen från cameliia sinensis. De koffeinfria alternativen som finns på marknaden innehåller även de faktiskt en liten mängd koffein. Nivån av koffein varierar mycket mellan olika underarter och kultivarer av te. Camellia sinensis assamica innehåller t ex mer koffein än camellia sinensis sinensis. Om man är gravid och vill minska mängden koffein men ändå dricka te rekommnederar vi därför svarta teer från Kina. Späda blad innehåller mer koffein än mogna blad. Den kanske största anledningen till varför svart te innehåller mer koffein än andra tesorter är att svart te normalt bereds vid högre temperatur och under längre tid. Mer koffein kan därför frigöras. Svart te är precis som grönt eller vitt te nyttigt men innehåller något mindre mängder verksamma antioxidanter. Hos oss kan du köpa ekologiska svarta teer på lösvikt som passar utmärkt till kombucha. Högkvalitativea ekologiska svarta teer ger kombucha en ännu godare smak.
Granska kundvagn
Du har inga produkter i varukorgen.
BevakaVi skickar ett email när varan åter är i lager