In the Mood for Tea söker upp ekologiskt te från de bästa skördeperioderna och de främsta områdena, tillverkade i liten och hantverksmässig skala. Vi samarbetar med gårdar som odlar helt utan bekämpningsmedel och konstgödsling varav en del även är certiferade enligt ekologisk EU-standard. På denna sida har vi samlat alla teer som är certifierade enligt ekologisk EU-standard. OBS! De flesta av våra teer som inte är ekologiskt certifierade odlas även de utan bekämpningsmedel och konstgödsling. T ex är det inte alltid vi certifierar teer som tillverkats på en certifierat ekologisk gård. Dessutom har vi teer från gårdar som odlar utan bekämpningsmedel och konstgödsling men inte innehar en certifiering.
Detta Assam från den ekologiskt gården Chardwar i Indien har en maltig smak och en bärnstensfärgad infusion med en fin lyster. Gården Charwar ligger vid Floden Brahmaputra där klimated är idealt för att odla högkvalitativt Assam.
Detta klassiska Assam från den ekologiskt gården Chardwar i Indien har en maltig smak och en bärnstensfärgad infusion med en fin lyster. Gården Chardwar ligger vid Floden Brahmaputra där klimated är idealt för att odla högkvalitativt Assam. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Vår Chai består av en utsökt blandning av ett Assam som smaksatts med kanel, kardemumma, rosépeppar, svartpeppar och ingefära. Vårt Chai har en elegant och balanserad kryddighet och en ren och lång avslutning. Nytt recept! 95 c 2,5-3 gram 250ml 3-4 min
Cloud and Mist är ett handplockat ekologiskt grönt te från Wulingbergen i provinsen Hunan i Kina. Wuling-bergen är kända för sin vackra och rena natur och för sin utmärkta miljö för odling av te. Skillnaden i temperatur mellan natt och dag är stor, luftfuktigheten är hög och bergen är ofta omsvepta i moln och dimma….
Ett ekologiskt Darjeeling Autumn Flush från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meters höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Autumn Flush-teer skördas vanligtvis under oktober och november, och är många…
Ett ekologiskt Darjeeling Second Flush från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meters höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Darjeelings är berömt för sina komplexa dofter och nyanserade smaker. Samabeong…
Detta är ett ekologiskt First Flush Darjeeling från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meter höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Denna batch består av en exklusiv plockning som skördas…
Detta är ett ekologiskt Second Flush Darjeeling från Samabeong, en av Darjeelings allra högst belägna tegårdar, med odlingar på över 2000 meter höjd över havet. Gården ligger avskilt i den nordöstra delen av Darjeeling, i distriktet Kalimpong och drar fördel av områdets milda och fuktiga mikroklimat. Denna batch består av en exklusiv plockning som skördas…
Selimbong är ett klassiskt Darjeeling från den eftertraktade sommarskörden. Selimbong grundades 1860 och är känt för sina förstklassiga teer och sitt natursköna läge vid foten av Himalaya, och gården har odlingar från 1000 till 1700 meters höjd över havet. Sommarskörden är eftertraktad sina typiska toner av muskatdruvor. Ursprung: Darjeeling, Indien. Skörd: Second Flush, 2023. 90-95…
Singell är en av de äldsta tegårdarna i Darjeeling och ligger på en höjd av ca 1500 m i den nordvästra delen av den vackra Kurseong-dalen i Darjeeling. Singell är bl a känd för sitt gamla bestånd av tebuskar. Gårdens teer är känd för sin klassiska smakprofil. Detta te är från del av gården som…
Pebble Brook Estate FTGFOP1 är ett ekologiskt svart te från Dooars i Indien. Pebble Brook Estate är omgärdat av berg och njuter av svala vindar och rena tropiska skurar vilket är utmärkta förhållanden för tillverkningen av höga kvaliteter ortodoxa teer. Tebladen kan mogna långsamt och ta upp näringen från Dooars frodiga och rika jordar. 90-95…
Vårt Earl Green har rötter i en tradition som sträcker sig tillbaka till Tang-dynastin i Kina, då man smaksatte ångat grönt te med skal från citrusfrukter. Idag utvinns den finaste citrusoljan från bergamott-frukten, vilken odlas på flera håll i världen. För detta Earl Green har vi valt att doftsätta ett ekologiskt grönt te med en…
Med Earl Grey Assam Gold har vi skapat ett Earl Grey med en varm och solig karaktär. Teet har en lång, välbalanserad och fyllig smak med inslag av citrus och utgörs av förstklassiga råvaror som inkluderar ett Assam med ett generöst inslag av gyllene knoppar, äkta bergamott från Kalabrien samt citron- och apelsinolja. 90-95 c…
När de flesta av dagens Earl Grey görs med lågkvalitativt svart te och doftsätts med syntetiska aromämnen har vi kompromisslöst skapat ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Earl Grey Four Seasons består av fylliga höghöjdsteer från Yunnan, Nepal och Darjeeling. Teet från Darjeeling är ett friskt first flush som balanserar de andra teerna…
När de flesta av dagens Earl Grey görs med lågkvalitativt svart te och doftsätts med syntetiska aromämnen har vi kompromisslöst skapat ett Earl Grey där råvarorna står i centrum. Earl Grey South of the Clouds förenar den mjuka komplexiteten hos ett fylligt yunnan-te med de friska och upplyftande tonerna hos äkta, färsk bergamott från Kalabrien…
English Breakfast Supreme är ett ekologiskt frukostte utöver det vanliga. Det består av förstklassiga höghöjdsteer med mustig maltiga toner och en lätt karamelliserad smak. English Breakfast Supreme har ett djup och en klarhet i avslutningen som de vanligt förekommande frukostteer saknar. Vi dricker givetvis detta goda te hela dagen. Ursprung: Yunnan, Kina; Kalabrien, Italien. 90-95…
Genmaicha görs genom att ett grönt te paras med rostat ris. Vårt ekologiska Genmaicha har en mjuk, rund och fyllig smak som förenar de friska tonerna hos det gröna teet med risets varma, rostade toner. Andra namn: Rostat ris-te. Ursprung: Japan. 70-75 c 2-3 gram 200ml 1-3 min
Golden Yunnan Black är ett ekologiskt svart te från Yunnan i Kina. Golden Yunnan Black odlas på ca 1700 meters höjd i Fengqing i Yunnan och skördas för hand under tidig vår. Teet består av en plockning på en knopp och två blad. Under tillverkningen får knopparna sin vackra gyllene färg. Golden Yunnan Black har…
Denna vackra och späda vårskörd domineras av dofter av jord, underväxt och bark som är typiska för denna typ av te. Den krämiga och söta cognacsfärgade infusionen är rund och lång i munnen. Gong Ting (Palace Puer) te kommer från Menghai i provinsen Yunnan i Kina och är skördat på en höjd över 1500 m…
Hand Rolled Himalayan Tips är ett exempel på en mikro-produktion tillverkad av en utsökt plockning från en sen höst/vinter skörd. Hand Rolled Himalayan Tips är ett svart te med en rik smak med mycket karaktär och en lång och ren avslutning. Teet har ett stort inslag av knoppar och de jämstora och fylliga bladen är…
Vår relation med tegården Jun Chiyabari gör att vi kan välja bland deras högsta kvaliteter som endast tillverkas i små omgångar. Höstskördarna i området är eftersökta och tillverkas i liten kvantitet och till dessa hör Himalayan Bouquet som är ett semi-oxiderat te med en utsökt smak och en lång och ren avslutning. Teet har ett…
Himalayan Evergreen är ett exempel på en mikro-produktion tillverkad av en utsökt first flush. Tegården Jun Chiyabari är belägen i samma terroir (område) som Darjeeling och ligger i höjd med de högsta gårdarna i Darjeeling. Himalayan Evergreen är ett te med en viss örtig blommighet, citrustoner och en lång, frisk och klar avslutning. Teet har…
Himalayan Spring är ett First Flush från den ansedda tegården Jun Chiyabari som är belägen i samma terroir (område) som Darjeeling och ligger i höjd med de högsta gårdarna i Darjeeling. Teet tillverkas i mycket små omgångar under vårens utsträckta skördeperiod. Höga höjder och tidiga skördar är de mest åtråvärda givet att vädret har varit…
Himalayan White är ett ekologiskt vitt te från den ansedda gården Jun Chiyabari, belägen i Hile i Nepal. Den första skördeperioden på året benämns i regionen som first flush, och denna sträcker sig över en längre period. Endast de allra tidigaste plockningarna under denna skördeperiod används för att tillverka Himalayan White. Tillverkningsprocessen följer den traditionella…
Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av lakritsrot och en lätt nötighet. Vårt hojicha görs på ett ekologiskt bancha…
Vi har smaksatt vår Hojicha varsamt med den finaste apelsinoljan från Italien. Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av…
Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av lakritsrot och en lätt nötighet. Vårt hojicha görs på ett ekologiskt bancha…
Imperial black är ett ekologiskt handrullat te med vackra långa tvinnade blad. Teet är fullt oxiderat och har rostats så att en lätt karamellisering har skett. Imperial Black har en fyllig kropp med toner av kakao, malt och karamell och har en mjuk och ren avslutning. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Jasmine Maojian är ett ekologiskt kinesiskt grönt te som består av en handplockad späd vårskörd som har doftsatts upprepade gånger med jasminblommor. Denna tidskrävande process ger detta jasminte en autentisk och underbar doft av jasmin. Jasmine Maojian passar bra till all asiatisk mat och är ett utmärkt val till både milda och kryddiga rätter. 70-80…
I Jasmine Silver Needle paras ett utsökt ekologiskt kinesiskt te bestående av endast knoppar med doften från jasminblommor och resulterar i ett delikat, sammetslent, uppfriskande och elegant jasminte. Plockningen sker under tidig vår och endast de eftertraktade knopparna används för att tillverka detta te. Doftsättningen under sommaren och görs genom att de silvriga, fjuniga knopparna…
I Jasmine Silver Tips paras ett ekologiskt grönt te med doften från jasminblommor och resulterar i ett delikat, uppfriskande och elegant jasminte. Doftsättningen sker genom att de silvriga, fjuniga knopparna och bladen får vila tillsammans med färska jasminblommor. Denna process upprepas flera gånger, varje gång med en ny omgång färska blommor, och innebär att téet…
Kabusecha Yabukita är ett japanskt grönt te från Uji. Det är ett sencha, men eftersom det är tebuskarna skuggas ett antal dagar innan skörd (i detta fall tio dagar) så kallas det i Japan för kabusecha för att indikera att det är ett skugg-odlat sencha. Teet odlas i bergsområdet Kirishima och består av första plockningen…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer. Detta ekologiska svarta te är från Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odling av grönt te. Keemun Gong Fu odlas i Qimen, originalplatsen för Keemun, och plockningen består av knopp och ett till två blad. De mörkt chokladbruna bladen…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer och har kallas ofta för teernas bourgogne. Teet, som även är känt för sin underbara doft, odlas i Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odlandet av te-odling. Vårt Keemun Maofeng består av en tidig, handplockad vårskörd och uppvisar en…
Keemun är ett av Kinas och världens mest berömda svarta teer och har kallas ofta för teernas bourgogne. Teet, som även är känt för sin underbara doft, odlas i Anhui, en provins som har en mycket lång historia vad beträffar odlandet av te-odling. Vårt Keemun Spring Fragrance består av en tidig, handplockad vårskörd och uppvisar…
Kukicha är ett ekologiskt japanskt grönt te som till skillnad från de flesta andra teer görs huvudsakligen på kvistar och endast en mindre andel blad – kuki betyder kvist och cha betyder te. Smaken är karakteristiskt rund och lätt gräddig med en nötig sötma och en frisk grönska. Teet innehåller låg koffein-halt och hög andel…
Limone Black är en blend av mustiga höghöjdsteer från Kina, Indien och Nepal som smaksatts av utvald citron från Kalabrien i Italien. Resultatet är ett elegant och mustigt svart te med en skir, ren och upplyftande smak av nyplockad citron. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Vi har parat vår Genmaicha från Kyushu med vår finaste stenmalda matcha från Kyoto. Vårt ekologiska Genmaicha har en mjuk, rund och fyllig smak som förenar de friska tonerna hos det gröna teet med risets varma, rostade toner. Matcha ger teet extra Umami, elegans och längd i smaken. 75-80 c 2-3 gram 200ml 1,5-3 min
Vårt Matcha no Midori är ett ekologiskt grönt te från Japan. Det är ett stenmalet matcha och görs på tenchablad som, precis som Gyokuro, skuggas en tid innan skörd. Idag säljs ofta stenmald sencha under beteckningen matcha, men äkta matcha, som vår Matcha no Midori, görs endast av tenchablad. Detta matcha har en utsökt smak…
Menghai 2017 är ett ekologiskt shu puerh från Yunnan i Kina med en underbar mjuk jordighet och en rund och ren avlutning. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Här har vi valt att kombinera ett ekologiskt grönt te med en ekologisk pepparmynta. Balansen mellan det gröna teet och pepparmyntan är avvägd så att pepparmyntan är klar och uppfriskande utan att vara dominerande. Smaken är mjuk och har både en mjuk sötma och uppfriskande klarhet. Teet kan med fördel drickas på kvällen då det…
Orange Clove Black Tea består av en komposition av förstklassiga svarta teer, äkta kallpressad apelsinolja och kryddnejlika. Resultatet är ett te med en välbalanserad, komplex och fyllig smak av upplyftande apelsin, mjuka maltiga toner och aromatisk, varm nejlika. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Matcha är ett stenmalt grönt te som görs på tenchablad som precis som Gyokuro, skuggas en tid innan skörd. Idag säljs ofta mald sencha under beteckningen matcha, men äkta matcha görs endast av tenchablad. Vårt Organic Matcha är ett ekologiskt matcha som görs på tenchablad och har en fyllig och mjuk smak med välbalanserad umami…
Ett first flush Darjeeling från Seeyok, en av Darjeelings mest ansedda gårdar. Underbara toner av tropisk frukt förenas med en ren och lång avslutning. Skörd: 2023 80-90 c 2-3 gram 200ml 3-4 min
Ett ekologiskt grönt te från Kirishima i södra Japan. Precis som flertalet japanska teer ångas detta sencha, och klassas som chu-mushi, dvs. medel-ångat te. De nålformade bladen ger en klar och frisk infusion med en rik och mjuk grönska. 70-75 c 2-4 gram 200ml 1-3 min
Vårt Sencha lemon Twist har rötter i en tradition som sträcker sigtillbaka till Tang-dynastin i Kina, då man smaksatte ångat grönt te medskal från citrusfrukter. Idag utvinns den finaste citrusoljan i Italien.För detta gröna te har vi valt att doftsätta ett ekologiskt, ångatgrönt te med en utvald skörd av citronolja från Kalabrien i Italien.Teet, som…
White Peony Rose består av ett högkvalitativt, handplockat ekologiskt vitt te som aromatiserats med äkta ros, även den ekologisk. Smaken är mjuk och uppfriskande med en lätt, välbalanserad blommighet. 70-80 c 2-3 gram 200ml 2-3 min
Vårt vildväxande, ekologiska rooibos från Cederberg i Sydafrika kombinerar vi här med äkta bergamott från Kalabrien i Italien och , där den finaste bergamotten odlas. Vi har även gett teet en touch av apelsin och citron med citrusoljor från samma område. Skörden av rooibos sker för hand från vildväxande buskar, något som är ovanligt idag…
Detta är ett vildväxande, ekologiskt rooibos från Cederbergen i Sydafrika, norr om Kapstaden. Skörden sker för hand från vildväxande buskar, något som är ovanligt idag när det mesta av den rooibos som säljs är kommersiellt odlad. Kooperativet vi samarbetar med har både odlad och vild rooibos, och vi valde den vilda eftersom den uppvisar ett…
Vårt vildväxande, ekologiska rooibos från Cederberg i Sydafrika kombinerar vi här med äkta citronolja från Kalabrien i Italien och ekologisk ingefära.. Skörden av rooibos sker för hand från vildväxande buskar, något som är ovanligt idag när det mesta av den rooibos som säljs är kommersiellt odlad. Kooperativet vi samarbetar med har både odlad och vild…
Vårt vildväxande, ekologiska rooibos från Cederberg i Sydafrika kombinerar vi här med frisk ekologisk pepparmynta. Skörden av rooibos sker för hand från vildväxande buskar, något som är ovanligt idag när det mesta av den rooibos som säljs är kommersiellt odlad. Kooperativet vi samarbetar med har både odlad och vild rooibos, och vi valde den vilda…
Ett ekologiskt vitt te från Simao i Yunnanprovinsen i Kina. Det skördas för hand på en höjd av ca 1600 m över havet och plockningen består av en knopp och ett till två blad. Smaken är lätt, rund och klar med mjukt nötiga toner och en subtil blommighet. Andra namn: Yunnan Bai Mu Dan. Ursprung:…
Hos oss kan du köpa ekologiskt te online eller i vår fysiska butik i Stockholm. Vi är även grossister och levererar te till restauranger och återförsäljare. Våra ekologiska teer passar även utmärkt till kombucha av hög kvalitet då våra teer både är ekologiska och av mycket hög kvalitet. De egenskaper som kännetecknar te av hög kvalitet slår även igenom i kombucha. Om man bereder våra oolong i påse (engångsfilter )är det viktigt att påsen är av stor storlek.
Granska kundvagn
Du har inga produkter i varukorgen.
BevakaVi skickar ett email när varan åter är i lager