Puer te

Puer te har en historia på mer än 2000 år och har sitt ursprung i Yunnan-provinsen i sydvästra Kina. Tillverkningsprocessen för Puer är annorlunda än andra typer av te. Teets ålder, hur gamla teträden är, ursprunget för tebladen och de bearbetningsmetoder som krävs gör att det blir stora variationer hos det färdiga teet. Både shu- och sheng puer är gjorda av soltorkat grönt te. Det finns två olika typer av puer: sheng pu-er (rå eller grön typ) och shu puer (den mogna eller svarta typen). Sheng Puer genomgår en långsam oxidation då smakerna kan förändras med tiden medan shu puer genomgår en påskyndad oxidation och fermentation som gör de till en mer eller mindre slutgiltig produkt. Puer kan pressas till kakor eller även säljas i lösvikt.

Visar alla 6 resultat

  • Fengqing 2017 Gushu

    699kr

    Ursprung: Fengqing Höjd över havet: ca 2000m Ålder på träd: ca 300 år Plockning: knopp + 3 blad Skörd: mars-april 2017 Vikt: 357 gram Konventionell beredning 95-95 c 2-3 gram 200ml 2-3 min Kinesisk beredning 95-95 c 4-6 gram 200ml 30-60 sekunder Upprepa infusionen ett flertal gånger

  • Gong Ting Puerh

    Gong Ting Puerh

    129kr - 479kr

    Gong Ting är ett ekologiskt puerh-te från Menghai i provinsen Yunnan i Kina, och är skördat på en höjd över 1500 m över havet. Denna vackra och späda vårskörd domineras av dofter av jord, underväxt och bark som är typiska för denna typ av te. Den krämiga och söta cognacsfärgade infusionen är rund och lång…

    VäljLäser in Gjort Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
  • In the Mood for Tea 15th Anniversary

    799kr

    Ursprung: Fengqing Höjd över havet: ca 2000m Ålder på träd: ca 700 år Skörd: april 2014 Vikt: 357 gram Konventionell beredning 95-95 c 2-3 gram 200ml 2-3 min Kinesisk beredning 95-95 c 4-6 gram 200ml 30-60 sekunder Upprepa infusionen ett flertal gånger

  • Master Zhou´s Shu Puer 2015 (357 gram)

    699kr

    Ursprung: Fengqing Höjd över havet: ca 2000m Ålder på träd: 100-300 år Plockning: knopp + 3 blad Skörd: vår 2015 Konventionell beredning 95-100 c 2-3 gram 200ml 2-3 min Kinesisk beredning 95-100 c 4-6 gram 200ml 30-60 sekunder Upprepa infusionen ett flertal gånger

  • Slutsåld! Menghai 2015

    Menghai 2017 1st grade

    55kr - 209kr

    Menghai 2017 är ett ekologiskt shu puerh från Yunnan i Kina med en underbar mjuk jordighet och en rund och ren avlutning. 90-95 c 2-3 gram 200ml 3-4 min

    VäljLäser in Gjort Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
  • Platshållare

    Simao Palace Puerh

    79kr - 289kr

    Simao Palace Puerh 95-100 c 2-3 gram 200ml 2-4 min

    VäljLäser in Gjort Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan