Genmaicha görs genom att ett grönt te paras med rostat ris. Vårt ekologiska Genmaicha har en mjuk, rund och fyllig smak som förenar de friska tonerna hos det gröna teet med risets varma, rostade toner. Andra namn: Rostat ris-te. Ursprung: Japan. 70-75 c 2-3 gram 200ml 1-3 min
Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av lakritsrot och en lätt nötighet. Vårt hojicha görs på ett ekologiskt bancha…
Vi har smaksatt vår Hojicha varsamt med den finaste apelsinoljan från Italien. Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av…
Hojicha är ett japanskt grönt te som får sin karakteristiska färg och smak av den rostning som tebladen genomgår: istället för grönska ger en infusion av det bärnstensfärgade teet en kopp med varma, mjukt rostade toner och en rund sötma och inslag av lakritsrot och en lätt nötighet. Vårt hojicha görs på ett ekologiskt bancha…
Kabusecha Yabukita är ett japanskt grönt te från Uji. Det är ett sencha, men eftersom det är tebuskarna skuggas ett antal dagar innan skörd (i detta fall tio dagar) så kallas det i Japan för kabusecha för att indikera att det är ett skugg-odlat sencha. Teet odlas i bergsområdet Kirishima och består av första plockningen…
Kukicha är ett ekologiskt japanskt grönt te som till skillnad från de flesta andra teer görs huvudsakligen på kvistar och endast en mindre andel blad – kuki betyder kvist och cha betyder te. Smaken är karakteristiskt rund och lätt gräddig med en nötig sötma och en frisk grönska. Teet innehåller låg koffein-halt och hög andel…
Vi har parat vår Genmaicha från Kyushu med vår finaste stenmalda matcha från Kyoto. Vårt ekologiska Genmaicha har en mjuk, rund och fyllig smak som förenar de friska tonerna hos det gröna teet med risets varma, rostade toner. Matcha ger teet extra Umami, elegans och längd i smaken. 75-80 c 2-3 gram 200ml 1,5-3 min
Vårt Matcha no Midori är ett ekologiskt grönt te från Japan. Det är ett stenmalet matcha och görs på tenchablad som, precis som Gyokuro, skuggas en tid innan skörd. Idag säljs ofta stenmald sencha under beteckningen matcha, men äkta matcha, som vår Matcha no Midori, görs endast av tenchablad. Detta matcha har en utsökt smak…
Matcha är ett stenmalt grönt te som görs på tenchablad som precis som Gyokuro, skuggas en tid innan skörd. Idag säljs ofta mald sencha under beteckningen matcha, men äkta matcha görs endast av tenchablad. Vårt Organic Matcha är ett ekologiskt matcha som görs på tenchablad och har en fyllig och mjuk smak med välbalanserad umami…
Ett ekologiskt grönt te från Kirishima i södra Japan. Precis som flertalet japanska teer ångas detta sencha, och klassas som chu-mushi, dvs. medel-ångat te. De nålformade bladen ger en klar och frisk infusion med en rik och mjuk grönska. 70-75 c 2-4 gram 200ml 1-3 min